Wandelen in het Sauerland

Het Sauerland is een prachtig en veelzijdig gebied waar u het idee heeft ver van huis te zijn. Het mooie is dat dit gebied echter maar drie uur rijden is vanaf Utrecht. U kunt het hele jaar door terecht in het Sauerland, omdat elk seizoen zo zijn eigen voordelen en charmes heeft.

Daarnaast kunt u er ontzettend veel ondernemen. Een van de meest populaire activiteiten is toch wel wandelen in het Sauerland. Parkhotel Sauerland, met twee authentieke vestigingen, is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wandelvakantie!

Ankunft

11

09

Abreise

11

09

Hotel

Schmallenberg

Hotel
  • Schmallenberg
Reservierungen +49 176 6018 3370 Auch über WhatsApp erreichbar

Schauen Sie sich die Zimmer unserer Hotels an

Wandelen in Sauerland

Wandelen in het Sauerland Duitsland is ideaal om meerdere redenen. Allereerst ligt het dus op slechts 2 tot 3 uur rijden vanaf Nederland. Het Rothaargebirge, zoals het Sauerland ook wel heet, is een waar wandelparadijs.

Het gebied is vol met middelgebergte, waarbij u een mooie afwisseling van weides, heidevelden, bossen en authentieke dorpjes krijgt voorgeschoteld. Dit maakt het gebied zeer geschikt voor wandelen, en dat vond men zelf ook. Daarom zijn er ontzettend veel wandelroutes te vinden.

Wat te denken van de lange route van maar liefst 154 kilometer door het Rothaargebirge. De organisatie achter deze route zorgt er altijd voor dat deze route helemaal perfect in orde is, zodat u als wandelaar alleen maar hoeft te lopen en te genieten.

Wandelen in het Sauerland is geschikt voor jong en oud

Wandelen in Sauerland is bovendien afwisselend en geschikt voor vrijwel iedereen. Er zijn hele eenvoudige en minder lange routes te vinden, maar dus ook langere en meer uitdagende.

Wandelen is voor jong en oud en ook dat is het Sauerland niet anders. Zoek vooraf de mooiste wandelroutes op, want de keuze is groot. Op die manier kunt u eenmaal aangekomen in dit heerlijke gebied simpelweg genieten.

Bekijk hier al onze arrangementen

Ankunft

11

09

Abreise

11

09

Hotel

Schmallenberg

Hotel
  • Schmallenberg
Reservierungen +49 176 6018 3370 Auch über WhatsApp erreichbar

Het Sauerland

Het Sauerland wordt ook wel het land van de 1000 bergen genoemd. Dat lijkt al veel, maar in werkelijkheid zijn het er ruim 2711. Al deze bergen zijn minimaal 400 meter hoog. De hoogste berg in het gebied is de Langenberg, op korte afstand gevolgd door de Kahler Asten.

De laatste ligt dicht bij het bekende Winterberg, wat natuurlijk een van de belangrijkste trekpleisters van dit gebied is. Het Sauerland staat met name bekend om de prachtige natuur, met daarbij de vele mogelijkheden voor wandel- en fietstochten.

Daarnaast kunt u genieten van de meren, de grotten, de authentieke dorpen en het lekkere eten. Uiteraard mag een bezoekje aan een van de vele Biergärten niet ontbreken.

Wandelen vanuit Parkhotel Sauerland

Het Sauerland mag dan wel dichtbij Nederland zijn, u moet natuurlijk wel nog een geschikte plek hebben om te overnachten. Die hebben we bij Parkhotel Sauerland! Er zijn twee vestigingen, Parkhotel Andreasberg en Parkhotel Schmallenberg.

Wandelen in het Sauerland Schmallenberg is heel populair, omdat hier veel routes beginnen. Wandelen in Schmallenberg kan perfect vanuit ons hotel. Onze kamers zijn modern, het eten wordt elke avond met liefde voor u gemaakt en u bent van alle gemakken voorzien. Zo weten we zeker dat u kunt genieten van een aantal dagen heerlijk wandelen in Schmallenberg.

Heeft u hierover nog vragen of speciale wensen? Neem gerust even Kontakt op!

Bitte kontaktieren Sie uns

Ankunft

11

09

Abreise

11

09

Hotel

Schmallenberg

Hotel
  • Schmallenberg
Reservierungen +49 176 6018 3370 Auch über WhatsApp erreichbar